tirsdag 29. juni 2010

Salat med kylling og kikerter

Tomat- oliven- og krydder-plantane våre har vekst ein heil masse sidan vi sette dei ut i slutten av mai. Både tomatane og urtene kan haustast, medan dei grøne olivena må vi nok ha meir tolmod med - men vi ser allereie no at det byrjar å sprette ut mange små grøne oliven! Spanande!. Veldig kjekt å gå ut på balkongen for å plukke med seg tomater til middagen, og krydre den med ferske urter! :-)


Med tanke på bikinisesongen - som ikkje berre nærmar seg, men som allereie er her - så er det på tide å byrje eit litt sunnare liv. Starting from today! Etter dagens treningsøkt  passa det difor fint med eit av vekas middagstips frå Apéritif; middagssalat med kylling og kikerter - grådig raskt og veldig enkel å lage. Her er den opphavelege oppskrifta, men sidan eg er sånn passe begeistra for blomkål og byrjar å klø i halsen av reddik, så byta eg dette ut med tomat og avocado.

2 pers.
2 kyllingfileter
1 kjøtbuljongterning
1 boks kikerter
2 ss olivenolje
2 ss hakka persille
1 fedd kvitlauk
1 hjartesalat
1 raud paprika
½ blomkål (evt. 1 avocado)
1 bunt reddik (evt. 2 tomatar)

Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepar etter smak

Kok kyllingfiletane ca. 10 minutt i buljong på svak varme. La kyllingen avkjølast og skjær i terningar. Bland kylling med avrente kikerter i ein miks av olivenolje, kvitlauk og persille. Smak til med salt og pepar. Riv salaten i strimlar og legg paprika i terningar utover fata. Del blomkål i bukettar og skjær reddikar i to. Legg grønsakene på fat saman med kylling og kikerter. Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med salt og pepar. Server kyllingsalaten med godt brød og/eller yoghurt-dressing.


Ingen kommentarer: