tirsdag 10. januar 2012

Frå barndomen

No har eg omsider vore på loftet og jobba meg inn til øskjene med leikar, bøker og spel frå barndomen min. Barbiedokkene, babydokkene og Lundby-dokkehuset mitt får bli att på loftet til den vesle dama vår vert litt eldre (og får finmotorikken i orden..). Her er litt av det som vart med ned i leikekassa hennar:

Ei nydeleg biletbok, som tydelegvis har vore hyppig lest! Godt slitt i kantane!

Desse eventyrbøkene med bevegelig bilete utanpå hadde eg og syster mi fleire av, og eg hugsar framleis kor kjekt det var å vippe biletet att og fram for å kunne sjå dei to ulike motiva som då synte seg.
Jason på ferie - ei av favorittbøkene!

Enkle puslespel i tre
Klassisk kuleramme frå BRIO


Artig dokkeDen gamle paraplyen min i barnestorleik er den vesle dama våre sjølvsagt alt for lita til å bruke, men den måtte likevel forevigast. Litegrann falma etter tidas tann, men framleis heil og fin i både spilar og stoff. Og så fine illustrasjonar!

 Og til slutt den blå trekk-opp-pusen som kan gå rundt og rundt medan den viftar med halen (ein hale som er veldig god å sutte på iflg. den vesle dama vår!)

4 kommentarer:

Marta sa...

Var jammen fleire av leikene der som vekte minner fra min barndom :)
Både bøker jeg hadde selv og som jeg var misunnelig på at andre hadde ;)

Ragnhild sa...

Jason på ferie hadde eg også! Fantastisk bok:-) Sigrid er heldig!

Vigdis sa...

Den askepottboka har jeg også funnet frem til prinsessa vår. Dessverre har vippebildet forsvunnet mens søstrene mine har hatt den.

Fine minner her.

Cecilie sa...

Så mye fine leker, gøy at de har blitt tatt så godt vare på. Har heldigvis et par skatter fra min barndom også - for tiden er det teskjekjerringa det går i her hjemme :)