onsdag 7. desember 2011

Julekyss




Her i heimen vert det baka fint lite til jul. Derimot vert det både laga og konsumert store mengder konfekt, og då aller helst av typen som innheld marsipan. No har eg laga ein ny type konfekt; marengs eller pikekyss, eller som det heiter nett no; julekyss. Marengs er i utgangspunktet ein passe kjedeleg søtsak, men med marsipan og sjokolade vert det noko heilt anna. Nydelege vart dei! Her er oppskrifta, freidig henta frå Odense Marcipan sine nettsider.

3 stk eggekviter
1/2 ts eddik
150 g melis
125 g marsipan
1-2 ss kakao
 
Pynt:
200 g mørk sjokolade

Pisk eggekvitane stive med eddik og halvparten av melisen. Riv marsipanen på eit rivjern og bland den med resten av melisen og kakaoen. Marsipan- og marengsmassen blandast godt saman. Bruk den uhorveleg smarte dekor-pennen (som du sjølvsagt har, eller iallfall dreg for å kjøpe!) til å lage små, yndige munnfullar på ei steikeplate med bakepapir. Steik julekyssa på 150 °C i 20-25 min. Smelt sjokoladen over vassbad og smør den på botnen av kakene.



1 kommentar:

Marta sa...

Det såg jammen godt ut :)
Trur det ligg an til å bli litt herming her etterkvart!
God førjulstid!