onsdag 25. august 2010

Julia Child's portvinsaus

Etter at eg i fjor haust såg filmen Julie & Julia på kino, vart eg så inspirert av all den gode (og smør-rike!) maten at eg gjekk beinveges på antikvariatet og tinga boka Det gode franske kjøkken (Mastering the art of French cooking) av Julia Child. Eigaren av antikvariatet sa at det hadde strauma på med kundar som ønskja seg kokeboka i norsk oversetjing etter premieren av filmen, så her burde forlaget heilt klart sett sitt snitt til å trykke den i nytt opplag. Det hadde garantert blitt ein salgssuksess!


Det bør vel nemnast at vi har laga fint lite frå boka (kokebøker har diverre ein lei tendens til å bli generellt lite brukt i heimen vår). Men, til gjengjeld har vi laga den same sausen ekstremt mange gongar. Den enkle sausen består hovudsakleg av kyllingkraft, fløyte og portvin, og eg vil hevde at det er den aller beste sausen eg har smaka! Matretten heiter enkelt og greit "Kylling med fløtesaus", men sausen burde heller heite portvinsaus då det er smaken av portvin som gjer heile sausen.

Gni kyllingfiletane inn med sitronsaft, salt og pepar og steik dei i MASSE smør.
Ta filetane ut av panna og hell oppi ½ dl kyllingkraft og ½ dl portvin.
La dette koke inn ei stund og tilsett 2 dl kremfløyte.
La dette koke litt før kyllingfiletane blir tilsett mot slutten.
Ha oppi sitronsaft, salt og pepar etter smak.
Dryss over persille, og servér med steikte poteter og grønnsaker.

 
Bon appétit!

3 kommentarer:

Cecilie sa...

Det så helt nydelig ut! Ikke så ofte jeg har portvinsflasker på besøk, men skal huske på denne sausen dersom det er en innom ;)

Rangla sa...

Portvin er perfekt å ha i hus; godt i mat, og godt i glaset medan du lagar maten :-)

Karianne sa...

No har vi testa ut sausen, og den var kanongod! Du må gjerne dele fleire godsaker med oss. :-)