søndag 19. desember 2010

Farmors leverpostei

Heimelaga leverpostei er fantastisk godt, særskild når den kjem nysteikt rett frå omnen! Ho mor laga alltid leverpostei til jul då eg var mindre, men no var det lenge sidan sist. Difor tok vi i år oppatt tradisjonen og fann fram farmor si gamle oppskrift. Frysaren er no fylt opp med store mengder heimelaga leverpostei, klare til å nytast under julas mange, lange og deilige julefrukostar.



Køyrast saman i kjøkenmaskin:

600 gr svinelever
300 gr spekk
4 stk løk
5 stk rensa ansjos
4 stk kavringer (tørka brød, knekkebrød og liknande kan òg brukast)

Lag jevning:
60 gr smør
60 gr mjøl
2 dl buljong

Ha i det som er malt og varm det opp. Må ikkje koke! Kjøl blandinga ned.

Ha i:
2 ts pepper
2 ts muskat
1 ts nellik.
1 ss salt (smak til!)
Gjerne litt sukker

Skjer inn:
2 dl stivpiska fløyte
3 stivpiska eggekviter
3 eggeplommer

Ha blandinga i alum.former og steik i vassbad, ca. 175 grader i omlag 1 t. Det beste er å fryse blandinga ned i små aluminimusformer og setje formene rett i frysaren. Då kan leverposteien steikast etterkvart og såleis serverast fersk og nysteikt kvar gong. Oppskrifta gjev omtrent 6-7 almuniumsformer.






1 kommentar:

Mari sa...

Skikkelig deilig leverpostei Ragnhild. Denne har vi kost oss med i jula =)