mandag 10. oktober 2011

Saftig sjokoladekake med squash

Kaker med grønsaker er ein fin ting; dei blir så innmari saftige! No er jo allereie potet og gulrot i kaker ein kjend sak, men andre grønsaker som rødbetar og squash er også fine å bruke som kake-ingrediens. I dag har eg baka sjokoladekake med nettopp squash, og som i tillegg innheld deilige krydder som kanel og kardemomme - og ikkje minst både kakao og hakka sjokolade. Saftig, krydra og herleg! Her er oppskrifta:

2 store egg
1 1/2 dl sukker
1 vaniljestang (snitt den på langs og skrap ut frøa)
1/2 dl eplesyltetøy (eg hadde berre plommesyltetøy og det fungerte veldig greitt!)
1/4 ts salt
2 dl kveitemjøl
1/2 dl kakao
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts malt kardemomme
4 dl finrevet squash
100 g mørk sjokolade, hakka

Forvarm steikeomnen til 180 grader. Bruk ei lita langpanne eller ildfast form, ca. 20x20 cm. Smør forma eller dekk den med bakepapir. Bland saman egg, sukker, vanilje, eple/plomme-syltetøy og salt. Sikt i mjøl, kakaopulver og bakepulver. Bland saman med ein slikkepott. Vend inn revet squash og ha til slutt sjokoladen i. Hell røra i forma og steik i ca. 40 min. Kjenn med ein tannpirkar/fyrstikk om den er ferdig. Avkjøl på rist og dryss over melis.2 kommentarer:

missM (Hverdagseventyr) sa...

Grønnsaker gjør seg så godt i kaker, selv har jeg laget en variant med rødbeter i. Veldig godt, men tror jammen jeg skal prøve denne også :D Jeg synes det er så gøy når folk får vite hva den "hemmelige" ingrediensen er. ;)

Rangla sa...

Eg har òg prøvd meg på rødbet-kake, og jada, kan absolutt anbefalast med grønsaker i kaker! :-)