lørdag 28. august 2010

Sjokolademuffins med blåbær

Då eg googla etter oppskrift på spaghetti carbonara med fløyte var første treffet ein blogg som heiter Lekkermunn - om bordets gleder (Lekkermunn = Cecilie K. Fragaat Ødegård). Ein delikat og oversiktleg matblogg med herlege matoppskrifter og nydelege bilete. Eg susa litt rundt inne på den fine bloggen hennar, og enda ikkje opp med berre carbonara-oppskrift, men òg ei oppskrift på sjokolademuffins med blåbær - som vart baka til denne sommarens aller siste helg.


Oppskrifta gjev opphaveleg 10 store muffins, men eg brukte små former og enda opp med nesten dobbelt så mange.

150 gram kokesjokolade 70% (eg hadde diverre ikkje 70%, men brukte vanleg kokesjokolade)
150 gram smør
3 egg
100 gram sukker
100 gram kveitemjøl
1 ts bakepulver
140 gram (ca 2 dl.) blåbær (eg brukte store amerikanske blåbær, og auka mengda med ½ dl.)

Sett omnen på 170 grader. Smelt smør og sjokolade i vassbad. Egg og sukker vispast kvitt, før den smelta sjokoladeblandinga, mjøl, bakepulver og blåbær tilsetjast. Ha deigen over i muffinsformer og steik i 20-25 minutt. Avkjølast på rist.



God helg!

3 kommentarer:

Sukkertøy for øyet sa...

å guri malla.. NAM *glis*
Så jo ufattelig godt ut da :)

Takk for at du deler oppskrift.

TUSEN takk for snille ord inne hos meg, ble kjempe glad :)

Ha en super tirsdag

Klem Ida Susanne

Siri @ Strikk og tøys sa...

Disse så GODE ut! *ut å plukke blåbær*

me sa...

mmm ser godt ut...

PS! likte header'en din super godt :)