mandag 24. mai 2010

Herleg balkongliv på Tøyen

Endeleg har varmen kome til Oslo og til oss to her på Tøyen.

Helge-sysselen vår har difor vore å gjort balkongen vår i stand til sommaren.

Tomatplantar, olivenplante, stemorsblomar, lavendel, tagetes, sommar-georginer, spanske margaritter og petunia vart innkjøpt og er no planta i krukker, bøtter og kasser. Kriteriane våre for val av blomar var sjølvsagt at dei treng minst mogleg stell. Og så las eg ein stad at lilla var den nye "it-fargen" for sommarblomar i år, og vi følgjer sjølvsagt trender - også når det gjeld blomar.


No ser vi fram mot lange, late, herlege dagar på den vesle, men veldig solrike balkongen vår.

Krydderurte-frø med medfølgjande polkadott-prikkete potte kjøpte vi med oss frå Berlin. Herleg å kunne plukke urter til sommarmiddagane frå vår eigen vesle urtehage.

Svært spent på oliventreet som vi aldri har hatt før. Blir fint å kunne hauste eigne oliven etterkvart!


Tomatplantane skal forhåpentlegvis halde oss med søte tomatar utover sommaren.


Ho mor lærte meg for øvrig eit par nyttige råd om tomatplantar; det bør vere to plantar attmed kvarandre slik at dei kan "bestøve" kvarandre (romantisk!). Og dei små utvekstene som poppar ut nedst på greina mot stammen skal knipast vekk då dette er noko som ho kallar "snyltarar" og som stel næring frå tomatplanten. Kjekt å vite.














I mangel på hagegnomar har vi istaden nokre yndige (hage)englar.
Some like it hot... 22. mai, gradestokken viste 21 grader...


...og det var tid for årets første grilling og Brede sin hemmelege lune potetsalat:

3-4 pers.

700 g potetar
3 vårlaukar (evt. purre)
2,5 ts dijon-sennep
2 dl olivenolje (virgin)
3 ss kvitvinseddik
1 raudlauk
1 glas grøne oliven
Nokre skeier kapers
Litt salt og pepar
Hakka persille

Kok potetane til dei er møre. Skjer dei i bitar eller skiver. Skjær vårlauken i tynne skiver og rør saman sennep, eddik, salt og pepar. Visp inn oljen. Hell dressinga og vårlauken over potetene og bland forsiktig. Bland inn oliven og kapers. Dryss over persille til slutt.

Potetsalaten inntok vi saman med spekeskinke-kledd svinefilet med basilikum og soltørka tomatar inni.

Solcelledrive lyslenkje og "lys-soppar" frå IKEA er stemningsfullt på seine sommarkveldar, og er midt i blinken for oss som ikkje har straumuttak på balkongen. Samstundes er vi miljøvennlege og energisparande - fint det òg!

Ha ein fortsatt deilig fridag!

4 kommentarer:

Strikk og tøys sa...

Balkongen er skikkelig flott! Nydelige bilder. Det er ingenting som slår en slik lat, varm dag i minihagen :-)

Det er nok på tide at jeg får plantene på plass hos meg og!

Rangla sa...

Takk for det! Vi stortrivs i vår vesle oase på Tøyen! :-)

Cecilie sa...

Så ut som dere har det kjempekoselig. Likte den polkadott-potta di altså :)

Katrine sa...

Det er alltid så koselig å sitte ute på den fantastiske fin og koselige balkongen. Ein vil aldri gå der ifrå...