torsdag 22. juli 2010

Gløtt frå ein Vestlandsferie


Herleg å setje seg i bilen med kaffi på termosen, niste i matboksen og Elvis på dashbordet, køyre gjennom storslegent landskap på veg vestover og ha god tid til å stogga fleire stadar undervegs.


I Lærdalsdalen står dette vesle huset, med trappa på den eine sida og døra på hi sida. Iflg. lokalavisa Firda er dette grunna ei usemje mellom to brør om kva vegg inngangen skulle vere på...


Gamle Lærdalsøyri med vakre gamle trehus, koselege kafear og hyggjelege bruktbutikkar (som diverre var stengde alle som ein).


Rastepause før vi vitja bokbyen Fjærland. Den gamle niste-boksen med tre lag inni har eg fått av farmor, og er perfekt å ha med på lengre turar!

Min komande mann på ein benk på kaia.

Herlege omgjevnadar å handle bøker i.Bruktkupp gjort i Førde. Fint å kunne handle brukte gjenstandar som faktisk kostar under 20 kroner (noko som omtrent ikkje er mogleg i Oslo). Ei retro vegglampe til 20 kroner, kvitt perlekjede til 5 kroner og fargerike 70-tals glasbrikker til 2 kroner stykket vart med oss heimatt (dvs. perlekjedet er det vel mest eg som kjem til å bruke...).

Vi nytta mesteparten av tida heime i Vevring til fisking, og fekk m.a. torsk, lyr, makrell, berggylt og laks. Alt saman vart fryst ned og teke med tilbake til Tøyen.

Vel heime på Tøyen laga vi nydeleg fiskemat; kokt makrell med agurksalat og kviltauksrømme. Fisk smakar sjølvsagt aller best når den er blitt trukke opp frå fjorden av oss sjølve! :-)

Framleis god sommar! No er det heisatur med danskebåten til København som står for tur!

2 kommentarer:

労働者 sa...

こんにちは!暖かい挨拶。
イタリア料理が好きなのですか?

Judith sa...

Heia kjære!

Du er jo bare sååå flink med både bilder og tekst! Jeg er inne og snoker rundt på sidene dine rett som det er!

klem fra Judith som nyter Shanghai -livet :)