tirsdag 27. april 2010

"2-stjerners" middag på Tøyen

Eg og min kjære plar sjå på serien 4-stjerners middag på TVNorge og vi blir lett inspirerte til å teste ut nokre av rettane som kjendisane serverar sine kjendis-gjestar. Denne gongen har vi latt oss inspirere av språkvitar Helene Uri sin forrett; skrei med mango og paprika. Vi gjorde den om til ein hovudrett og brukte torsk istaden for skrei. Mango er heilt klart min favoritt-frukt, og saman med chili og ingefær smakte mango-chutneyen supergodt saman med fisken.

Oppskrift 2 porsj.
300 g torsk
2 paprika
2 mango
Eit lite stykke fersk ingefær
1 raud chili
1 ss sukker
1 ss eddik
Safta av ½ sitron
Frisk koriander
Salt og pepar
Smør

Lat fisken trekke i salta vatn i 10 minutt. Skjær paprikaene i terningar og steik dei i meierismør til dei er møre. Skjær mangoane i terningar, ha dei i gryta og steik vidare. Smak til med raspa, fersk ingefær, opphakka chili, eddik, sitron, sukker, salt og pepar. Legg paprika-mango-chutneyen på tallerkenar og dander fisken over. Pynt med frisk koriander.

Ingen kommentarer: