Eg er i grunn ikkje spesielt glad i søte marmelader, men denne - som er laga av paprika og chili - er nydeleg; søt og sterk i eitt. Eg synst den er aller best på ei god grov brødskive saman med gräddost, men den er også god til kjøtpålegg, postei, scampi og kylling. Eg plar doble oppskrifta; då får eg meir enn nok til at også mine kjære får med seg eit glas av marmeladen :-)
Her er oppskrifta:
1 raud paprika
5 store raude chili
340 g sukker
125 ml eddik 7 %
4 ss lunka vatn
1 1/2 ts gelatinpulver
Reins paprikaen. Del chilien og skrap ut frøa. Kutt paprika og chili i små bitar og køyr til ei glatt blanding i ein kjøkenmaskin. Ha blandinga over i ei kasserolle og tilsett sukker og eddik. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt. Rør ut gelatinpulveret i lunka vatn og la det svelle i 2 minutt. Hell gelatinen over i chiliblandinga og la det koke i 1 minutt medan du heile tida rører med ein visp. Hell marmeladen over på reine glas med lokk. Oppbevar i kjøleskap.
(Oppskrifta er frå KK/Lise Finckenhagen)
2 kommentarer:
Mmmm, eg ønsker meg meir..
Eg skal ta med meg eitt glas som eg har ståande på lur!
Legg inn en kommentar