onsdag 28. april 2010

Torsk med linser og ansjos-saus

Endå ein fiskerett! Denne veka har nemlig Coop Mega 40% på all fryst fisk og skalldyr frå Findus, inkl. Gourmet-torsk, som vi no har handla inn i store mengder!

Ansjos er vel strengt tatt noko eg kan styre mi begeistring for, men denne ansjos-sausen er utruleg god. Ansjosen formeleg smeltar i sausen og gjev ein herleg salt smak. Eg lagar sausen saman med kvit fisk og linser, men det er også godt med byggryn, brun ris eller poteter. Her er oppskrifta til 2 pers.:

300 gram kvit fisk, gjerne torsk
2 dl grøne linser
Litt buljong

Saus:
Olje
2 fedd kvitlauk
1 liten boks ansjosfilet (eg brukar Abba Makalös eller King Oscar som begge er beinfrie)
3 ss svarte oliven, hakka
2 ss kapers, hakka
2 dl matfløyte
Gjerne litt meljamning om du synst sausen vert tynn.

Trekk fisken i lettsalta vatn i 10 minutt.

Skyll linsene i kaldt vatn og kok dei saman med litt buljong til dei vert møre, tar omtrent 20-30 minutt.

Varm oljen og ha oppi hakka kvitlauk og heile ansjosboksen. Lat ansjosen smelte i oljen, og hell på fløyte og evt. meljamning . La koke i ca. 5 minutt. Ha til slutt oppi hakka oliven og kapers. Det er ikkje nødvendig med salt då både ansjosen og kapersen gjev salt smak til sausen.

Ingen kommentarer: