Eg er så heldig å ha ein far som fiskar så ofte han kan når han er heime i Vevring. Som følgje av dette plar eg ha frysaren full av torsk, sei og lyr. Men i år har det blitt lite fisking på han far, noko frysaren vår etterkvart smerteleg har fått merke, og no er han diverre tom. Difor har eg i dag - for første gong i mitt liv - kjøpt torskefilet frå frysedisken i butikken! Rare greier. Men fisk måtte vi ha, for på menyen i dag stod torsk med ertepuré.
Oppskrift 2 porsj.:
400 g fiskefilet
6 skiver bacon
Salt og pepar
Frisk timian
Olje (evt. smør) til steiking
Del fiskefileten i like store porsjonsstykker. Ha godt med salt og pepar rundt fisken. Pakk dei inn i nokre stilker frisk timian med ein eller to baconskiver rundt. Ha litt olje i ei panne og steik fiskepakkane slik at baconet brunast. Ha evt. ein klatt smør og eit knust kvitlaukfedd opp i òg, då blir smaken ekstra fyldig. Steik fiskepakkane ferdig i omn på 200 grader i ca. 10 minutt.
Ertepuré:
350 g selskapserter, frosne
1 dl kjøtbuljong
1/2 raud chili
1/2 ts sukker
1 ss smør
2 kommentarer:
Jammen ble det ikke hvit fisk på oss begge i dag! :)
Jepp! Målet er å ete fisk 3 gonger i veka. Inkl. sushi så let det seg lett gjere! Skal prøve ut nokre av dine fiskerettar ein dag.
Legg inn en kommentar